Párkányi Raab Péter szobrászművész alkotásaival

gazdagodott Bátonyterenye és Péliföldszentkereszt

 

 

 

 

Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrászművész Szent II. János Pál pápáról készült mellszobrát ünnepélyes keretek között avatták fel és áldották meg 2022. október 21-én Bátonyterenyén.

 

Fotó: Sárba Katalin

 

A rendezvényen beszédet mondott többek között Selmeczi Zoltán, az Egyházi Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatója, Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere, Lencsés Zsolt, a művész pályatársa, majd maga az alkotó is szólt a közönséghez.

 

 

*

2022. szeptember 14-én Péliföldszentkereszten avatták fel a Via Lucis (Örömút), tizennégy stációból álló szoborcsoportot, Párkányi Raab Péter alkotásait, amelyeket P. Andrásfalvy János SDB magyarországi szalézi tartományfőnök áldott meg.

fotó: magyarkurir.hu

Az örömút gondolata P. Ábrahám Béla SDB volt magyarországi szalézi tartományfőnöktől származik. Ezt az imaformát az 1990-es évek elején kezdték el Péliföldszentkereszten a lelkigyakorlatok során. Később a támogatóik észrevették, hogy a Via Lucis modern imaformájának lelki gazdagságát szoborba lehet önteni, és így felkérték Párkányi Raab Péter szobrászművészt ennek megvalósítására.

„A kiváló munka most már eredeti és talán egész Európában páratlan módon hirdeti, hogy Krisztus szenvedése és halála nem volt hiábavaló. Ő fel is támadt a halálból, megerősítette övéit, és megmenti azokat is az örök életre, akik őt segítségül hívják.” – mondta el a tartományfőnök.

 

2022. október

forrás: magyarkurir.hu

Sárba Katalin/facebook

Összeállította: Nagy László